RSS Feeds

Belastingdienst - Particulier

Voorbeeld ondernemingsplan
 
en vraag het gratis ebook aan.

U bent altijd welkom

Maar we komen natuurlijk ook graag naar u toe!

   Maak hier direct een afspraak
 

Meteen een  vrijblijvende offerte aanvragen is natuurlijk ook mogelijk.   


  Klik hier om meteen te beginnen
 

Passie voor Cijfers!

Voor al uw vragen kunt u bij ons terecht

     

 

 

Belangrijke wijziging in automatische incasso


1 februari 2014 is een belangrijke dag, dat is namelijk het moment dat Nederland overgaat op het nieuwe betalingssysteem IBAN en er geen verschil meer zal zijn tussen binnenlandse en grensoverschrijdende betalingen en incasso's in Europa. Zo komt één Europese betaal markt (SEPA staat voor Single Euro Payments Area) steeds dichterbij. Deze overgang gaat echter niet vanzelf.
SEPA heeft tot doel om alle euro betalingen in Europa te standaardiseren, zodat er over enkele jaren geen verschil meer is tussen een binnenlandse betaling en een euro betaling van of naar andere Europese landen.
Voor u als onze automatische incasso klant zullen er ook aanpassingen moeten worden gemaakt. Binnenkort ontvangt u van ons het nieuwe SEPA machtigingsformulier, waarin u ons toestemming geeft de huidige automatische incasso voort te zetten.
Wij kunnen alleen bedragen van uw rekening incasseren als u uw machtiging bij uw bank registreert of laat registreren.
Graag verzoeken wij om uw medewerking, zodat wij dit najaar over kunnen gaan op het nieuwe incasso systeem.
Uiteraard blijven wij u hiervan op de hoogte houden!

 


Boekhouding

Na zeven jaar in de Prullenbak?

Weggooien of toch maar bewaren? Als ondernemer bent u wettelijk verplicht uw administratie zeven jaar te bewaren. Tot uw administratie behoren de financiële boekhouding en verder ook alle daarmee samenhangende 'bescheiden'. Dus ook computerbestanden, uw loonboekhouding en de facturen voor de omzetbelasting. Vergeet niet dat u ook agenda's, kladkasboeken, orderbonnen, e.d. moet bewaren.

Van vóór 2007. Een groot deel van uw administratie ma u dus in principe na zeven jaar opruimen. Dit betekend dat u de administratie van vóór 2007 dit jaar kunt vernietigen. Let op. De administratie inzake onroerend goed moet u echter minstens tien jaar bewaren. Sommige gegevens kunt u om bewijsredenen beter langer bewaren, zoals belangrijke juridische contracten.

Digitale administratie. De bewaarplicht geldt ook voor uw digitale administratie, dus voor uw bestanden op de computer of op digitale gegevensdragers. U moet ervoor zorgen dat deze bestanden bij een belastingcontrole ook te openen zijn.
Tip. Het is mogelijk om met uw inspecteur afspraken te maken over kortere bewaartermijnen voor bijv. dubbel vastgelegde gegevens.